300 млрд. долара от руските резерви в чужбина вече са запазени за възстановяването на Украйна

Тези средства ще постъпят в специален фонд, в който ще бъдат добавени и средствата от запорираното имущество на т.н. руски елит и олигарси

Долари
Долари Източник: Shutterstock

Има едни 300 млрд. долара, които вече са резервирани за нас. Това са средства на Централната банка на Русия, които се намират извън пределите на Русия и който ще бъдат насочени към Украйна, разкри съветникът на украинския президент Олег Устенко по време на телевизионно предаване,  цитиран  от Укринформ. 

 

"Тези средства ще постъпят в специален фонд, в който ще бъдат добавени и средствата от запорираното имущество на т.н. руски елит и олигарси, когато то бъде продадено", добави той. 

 

Устенко даде пример с футболния клуб "Челси", правата върху който са запорирани. "Могат да бъдат пуснати ценни книжа, облигации, които да бъдат продадени, а след това, когато тимът бъде продаден, да се възстановят парите на купувачите", обясни схемата за набирането на средстма във фонда за въстановяване на Украйна. 

Още от "Бизнес и финанси"

Зам.-министър Иван Капитанов: В максимално кратък срок ще изплатим обезщетенията на стопаните, пострадали от вчерашната

В срещата участие взеха над 30 земеделски производители от селата Зетьово, Ценово, Гита, Държава, Свобода и други населени места от Община Чирпан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени