660 млн. лв. от концесията на летище София постъпиха в държавния бюджет

Това е най-голямата инвестиция в летищна инфраструктура в България, коментира Росен Желязков

Росен Желязков, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията
Росен Желязков, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Източник: МТИТС

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков подписа днес писмото за приключване съгласно концесионния договор, с което двете страни потвърждават, че предварителните условия по договора са изпълнени. Съществено условие за подписване на писмото за приключване бе постъпването на 660 млн. лв. първоначално концесионно възнаграждение в държавния бюджет.

 

Началната дата на Концесията настъпи на 19 април 2021 г. и дейността на "СОФ Кънект" АД започва от 24:00 часа на 19 април 2021 г. "Това е най-голямата инвестиция в летищна инфраструктура в България. Първоначалното плащане е в огромна помощ за бюджета, с оглед на световната финансова и икономическа криза в този момент. Ще бъде гарантирана устойчивостта на услугите спрямо авиокомпаниите и пътниците", коментира министър Росен Желязков.

Още от "Бизнес и финанси"

НАП отчете ръст на приходите с над 914 млн. лева към края на април

Рекордните постъпления от данъци и осигурителни вноски се случват в условия на продължаваща пандемична обстановка и при отложено за юни 2021 г. (вместо до края на март) внасяне на корпоративния данък

Прочетете повече прочетете повече

Георги Ганев от ДеБъ: Нужно е България да увеличи държавния дълг!

Към момента изглежда сякаш финансовото министерство е успяло да намери резерви до средата на годината и предполагам след това ще се гласува нова рамка на бюджета, за да има и за по-нататък, но трябва той да се преразгледа, каза депутатът от "Демократична България"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени