АПИ потвърдиха думи на Нанков за Шишков: Ще ремонтира 100 км. за половин млрд. лв.

Приди дни Николай Нанков обвини Шишков, че иска да даде 600 млн. лв. на конкретни фирми за основен ремонт на пътища, там където няма нужда

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ)
Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) Източник: Zonanews

"Около 100 км от тези участъци, на които са извършени проверките на "Хемус”, "Марица”, "Тракия” и Северната скоростна тангента, ще трябва да им се направят ремонти. Това ще струва на държавата около 500 млн. лева." Това обяви в неделя пред bTV председателят на управителния съвет на АПИ инж. Венцислав Ангелов.

 

"Голяма част от проверките за качеството на строежа на пътищата у нас са възложени от МВР още през миналата година. Целта е да се види за определена отсечка как е направен пътят и как се поддържа", добави Ангелов.

 

Николай Нанков
Николай Нанков Източник: Zonanews

Преди броени дни кандидатът от ГЕРБ Николай Нанков, който е и бивш регионален министър, предупреди във Враца, че се готви крупно раздаване на пари от страна на служебния министър Иван Шишков. Той обвини служебните кабинети на Радев и редовния на Кирил Петков, че за две години не са построили "дори и сантиметър".

 

Той обвини Шишков, че иска да даде 600 млн. лв. на конкретни фирми за основен ремонт на пътища, там където няма нужда.

 

Иван Шишков главен архитект на район Триадица
Иван Шишков главен архитект на район Триадица Източник: 24 часа

"Защото "Промяната" ни донесе и нулев, абсолютно никакъв контрол относно претоварването на тежките камиони. И той иска да направи за над 600 милиона лева ненужни основни ремонти на магистралите. Тези пари трябват за други пътища, в това число и в Северозапада. Докато гърми "бомби" и прави манипулации по телевизиите, се извършват нарушения за стотици милиони левове. Такова нарушение е с пътя от Ботевград до Мездра, за който ние полагахме денонощни усилия да е готов до края на 2022 година. Разплаща колосални суми по договорите, които уж според него бяха порочни, незаконни и т.н. - вече почти 2 млрд. лв. И още, и още…", каза още Нанков по отношение на Шишков.

Още от "Бизнес и финанси"

Евродиректива дава достъп до взаимосвързаните регистри на банковите сметки за по-резултатни наказателни разследвания

Различията във форматите при записи за сделки вече няма да бавят анализа на финансова информация, коментира докладчикът Емил Радев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени