Арабски конгломерат от Абу Даби купи контролния пакет на "Yettel" за 2.15 милиарда евро

Решението на КЗК да разреши сделката е от 15 февруари, но бе публикувано днес

Йеттел (Yettel)
Йеттел (Yettel) Източник: Flickr

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на конгломерата от Обединението арабски емирства Emirates Telecommunications Group Company да придобие контролен пакет акции (50% + 1) в чешката група PPF, която е собственик на "Yettel България" и българските телевизионни канали на bTV и спортният "Ring". Peшeниeтo e взeтo нa 15 фeвpyapи, нo е пyблиĸyвaнo eдвa днec, съобщи dnevnik.bg.

 

Преговорите с телекома от Абу Даби започнаха още през юни миналата година, съобщи тогава "Капитал". Продажбата, която е на стойност 2.15 млрд. евро, включва не само телеком бизнеса в България, но и този в Сърбия и Унгария, т.е. всички оператори под бранда "Yettel", както и дял в словашкия телекомуникационен бизнес.

 

Emirates Telecommunications Group Company е телекомуникационен оператор със седалище и адрес на управление в Абу Даби, се разбира от решението на КЗК. Компанията предоставя услуги на 159 милиона абонати в 16 държави в Близкия изток, Азия и Африка, но не извършва съществена търговска дейност в ЕС и реализира оборот единствено от такси за международен роуминг и споразумения за терминиране на повиквания.

Още от "Бизнес и финанси"

Зам.-министър Иван Капитанов: В максимално кратък срок ще изплатим обезщетенията на стопаните, пострадали от вчерашната

В срещата участие взеха над 30 земеделски производители от селата Зетьово, Ценово, Гита, Държава, Свобода и други населени места от Община Чирпан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени