Асен Василев: Ако не се справя с бюджета, директно си тръгвам

Държавата трябва да премахне монопола на рафинерията "Лукойл"

Асен Василев
Асен Василев Източник: Zonanews

"Основната роля на държавата трябва да бъде да премахне монопола на рафинерията "Лукойл" на българския пазар", заяви финансовият министър Асен Василев по bTV.

 

"Имаше две цели с прекратяването на дерогацията. Едната е максимално скоро да се прекрати, а другата - да се прекрати плавно така, че да няма сътресения на вътрешния пазар в България. Оттам според мен идваше донякъде и конфликта, но в крайна сметка се стигна до решение, което да постига и двете цели", каза още той.

 

Василев каза, че не може да разкрие откъде е информацията, че рафинерията "Лукойл" се продава, но тя е реална и предоставена на парламентарните групи.

 

"Ако не се справя с Бюджет 2024, директно си отивам", посочи още той.

 

"Ако нямаме салдо 3% тази година и не постигнем салдо 3% до година, това означава една основните заявки на кабинета за еврозоната да бъде провалена. Такова нещо ако се случи - аз директно си отивам, но аз лично не вярвам, че ще се случи. Работи много усилено, за да не се случи", каза Василев.

Още от "Бизнес и финанси"

Зам.-министър Иван Капитанов: В максимално кратък срок ще изплатим обезщетенията на стопаните, пострадали от вчерашната

В срещата участие взеха над 30 земеделски производители от селата Зетьово, Ценово, Гита, Държава, Свобода и други населени места от Община Чирпан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени