Асен Василев: Готови сме за еврото

Датата 1 януари 2024 година по никакъв начин не е застрашена

Асен Василев
Асен Василев Източник: МС

Към момента сме технически напълно готови за приемане на еврото, остават само някои дребни неща и датата 1 януари 2024 година по никакъв начин не е застрашена, каза каза в Народното събрание вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев.


Искаме обаче да има широк обществен дебат и гражданите и фирмите да бъдат убедени дали за тях е добре да се приеме еврото. Ние смятаме, че това е най-добрият план за България, но всеки трябва да може направи своя информиран избор, посочи вицепремиерът.


Първата част от нашата стратегия за приемане на еврото е широкомащабна информационна кампания какво да се случва с доходите и спестяванията на хората и на бизнеса, какво става с платежните наличности и така нататък, каза Василев.

Още от "Бизнес и финанси"

Отпускат близо 200 млн. лв. за саниране на многофамилни жилища в засегнатите от енергийния преход региони

Общите усилия в подкрепа на развитието и устойчивостта на българските региони бяха акцент в проведените заседания на комитета за наблюдениe на ПРР 2021-2027 г.

Прочетете повече прочетете повече

Зам.-министър Сукалински: Все повече български компании кандидатстват за финансиране от Европейския фонд за отбрана

Нашите компании са иновативни, високотехнологични, конкурентоспособни и адаптивни, могат да отговорят напълно на високите критерии и очаквания на ЕС

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени