Българският стартъп Nula.bg привлече нова инвестиция от 270 000 евро

Инвестицията е с цел продължаващото развитие на първата в България облачна услуга за управление на счетоводство и финанси

Дигитални услуги
Дигитални услуги Източник: Steam

Българският стартъп Nula.bg привлече нова инвестиция в размер на 270 000 евро за развитието на първата в България облачна услуга за управление на счетоводство и финанси. Рундът за финансиране беше успешно завършен в края на януари, а целта му – да се осигурят средства за развитие на платформата в посока внедряване на услуги, базирани на изкуствен интелект и излизане на международни пазари. Стартъп компанията е подкрепена от престижен български фонд и бизнес ангели. 

 

Софтуерното решение Nula.bg представлява централизирана онлайн платформа, която има не само счетоводна и финансова част, но позволява и работа с държавната администрация. Мисията на компанията е да подпомогне дигитализацията на българския бизнес, която е важен фактор за конкурентоспособността на икономиката. Въпреки последната статистика, изготвена от Института за развитие на мениджмънта (IMD) в Швейцария, от която стана ясно, че България отчита спад в Световната класация за дигитална конкурентоспособност, според екипа на компанията се наблюдава положителна тенденция по отношение на нагласата за дигитализация у нас.

 

"Дигиталната трансформация позволява на фирмите да се адаптират към бързо променящите се условия и да отговарят на изискванията на клиентите си по-бързо и по-ефективно. Тя предоставя възможност за по-добро управление на данни и информация, което е от съществено значение за вземането на стратегически решения. Облачните решения, например, осигуряват гъвкавост и скалабилност, които позволяват на предприятията да се развиват и растат без значителни инвестиции в инфраструктура. Това е от съществено значение, особено за малките и средните предприятия (МСП), които искат да намалят оперативните си разходи и да подобрят конкурентоспособността си", коментира Мартин Матеев – основател и изпълнителен директор на българската стартъп компания Nula.bg и главен идеолог за създаването, успешното стартиране и развитие на иновативното софтуерно решение за управление на бизнес финанси.

 

През тази година българският стартъп очаква да проведе серия от събития, насочени към малкия и среден бизнес в България, с цел популяризирането на ползите от дигитализацията.  Предстои компанията да обяви и инициативата си за подкрепа на образованието, осигурявайки възможност на студентите да работят със съвременно облачно решение и да се докоснат до реалната бизнес среда по време на обучението си.

 

Българският стартъп Nula.bg привлече нова инвестиция от 270 000 евро
Българският стартъп Nula.bg привлече нова инвестиция от 270 000 евро Източник: Steam

Повече за Мартин Матеев

Мартин Матеев е основател и изпълнителен директор на българската стартъп компания Nula.bg. Той е сериен предприемач с над 15 години опит в сферата на интернет стартъпите в Ню Йорк, САЩ. Мартин Матеев е главен идеолог за създаването, успешното стартиране и развитие на иновативното софтуерно решение за управление на бизнес финанси Nula.bg, воден от мисията си да подпомогне дигитализацията и модернизирането на бизнес средата в България.

 

Мартин Матеев завършва бакалавърска степен по компютърни науки в университета Ramapo College of New Jersey в Америка, като през годините завършва и курсове по психология и антропология в New School of New York. В ранните години на своята кариера, той се занимава с програмиране и компютърни технологии, като бързо става експерт в областта. Неговата страст към технологиите и развитието на интернет го води до редица успешни предприемачески начинания. В Америка той е главен технически директор (CTO) и подпомага успешното развитие на новинарския и медиен уебсайт MIC, който е фокусиран върху актуални събития, култура, технологии и социални въпроси.

 

Мартин Матеев съчетава своите технически знания с обширно разбиране за психологията и човешкия аспект в бизнеса. Този интегриран подход му помага да разработи решения, които не само отговарят на техническите изисквания, но и събуждат интереса и мотивацията на хората да ги използват. След като учи и работи в Америка, той се завръща в България с мисията да подпомогне дигитализацията и модернизацията на бизнеса и институциите.

 

Повече за Nula.bg

Nula е онлайн бизнес софтуер, разработен с цел иновативно и интелигентно управление на финансите, счетоводството, персонала и данъчните задължения. Той е подходящ както за собственици на бизнеси, така и за финансово-счетоводни компании, работещи с микро, малки и средни предприятия.

 

С нарастващата потребност за по-ефективно и сигурно управление на финансите, Nula предоставя възможност за проследяване на данни и анализи в реално време, които служат като катализатор за взимането на информирани и стратегически бизнес решения. Nula не само предоставя прозрачност и сигурност в управлението на финансите, но и автоматизира ръчните и повтарящи се процеси, което води до съществено намаляване на оперативните разходи.

 

С технологии, базирани на изкуствен интелект, Nula оптимизира финансовите операции и подпомага бизнеса да постигне стабилност и растеж. Иновативното софтуерно решение, разработено от българската стартъп компания Nula.bg е надежден партньор за всеки бизнес, насочен към постигане на финансов успех и конкурентно предимство в динамичната среда на съвременния пазар.

Още от "Бизнес и финанси"

Близо 16 млн. лв. ще бъдат инвестирани за развитие на туризма в пограничните региони на България и Северна Македония

Започва приемът на пълни проектни предложения по Териториалната стратегия на Програма ИНТЕРРЕГ VI-A ИПП България-Северна Македония 2021-2027

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени