ББР е била заложна къща на кликата на Петков, заяви минстърът на иновациите и растежа Александър Пулев

Той заяви, че се надява твърденията му да бъдат потвърдени от прокуратурата

Александър Пулев
Александър Пулев Източник: Министерство на иновациите и растежа

Назначенията от времето на Кирил Петков като служебен министър на икономиката са започнали масова чистка. Нямало е план Б и е направен опит за овладяване на Българската банка за развитие. След назначението на кликата на Кирил Петков са давани по четири кредита на месец. Банката е работила заложна къща на "Продължаваме промяната".  За жалост, заложниците са малките и средни предприятия. Това заяви служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев.

 

"Установихме липса на качествен капацитет в ББР. Назначенията на г-н Кирил Петков, в качеството му на служебен министър на икономиката. Вкарват хора, които изглеждат добре, чисто на хартия, но хора, които нямат оперативен опит в банка за развитие. Това е една много специализирана държавна структура, която е създадена със специален закон", заяви още той пред bTV.

Според Пулев банката е не само на загуба, тя е катастрофирала институция.

 

ББР не просто е на загуба, а е катастрофирала институция. Налице е безстопанственост, погазване на Търговския закон и на устава на ББР", обяви Пулев и добави, че се надява твърденията му да бъдат потвърдени от българската прокуратура.

 

По думите му Кирил Петков е нямал идея как работи ББР:

"Хората, които Петков е назначавал са колили, бесили без план Б. Това са самодейци, ощетили държавата с 1 млн. лв.", заяви Александър Пулев. Той подчерта, че назначените от него в капацитета му на министър на иновациите кадри в Надзорния съвет на банката са "топ експерти" и хора със сериозен професионален опит. 

Още от "Бизнес и финанси"

Председателят на НСИ казва в парламента, дали България е готова за еврото

Още от деня на въвеждане на еврото титулярите на сметки ще могат да теглят от тях само евро, независимо дали тегленето ще става чрез АТМ/ПОС устройство или в офиса на банка, платежна институция и други

Прочетете повече прочетете повече

Как изкуственият интелект влияе на финансите и бизнеса ще разберем тази неделя в Младежкия международен център в Бургас

Темата "Ерата на AI и финансовите възможности" ще потопи участниците в света на финансовата грамотност и изкуствения интелект с участието на невероятния Александър Иванов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени