Бивши западни лидери напуснаха директорските си места в руски компании

Бившият канцлер на Австрия Кристиан Керн обяви оставката си от борда на директорите на Руските железници

Кристиан Керн напусна борда на Руските железници
Кристиан Керн напусна борда на Руските железници Източник: APA, Krone KREATIV

Всички чужденци напуснаха Надзорния съвет на Сбербанк. Това се посочва на страницата на Надзорния съвет на сайта на банката. Независимите директори Еско Ахо (бивш министър-председател на Финландия), Надя Уелс и Натали Брагински Мюние вече не са в борда.

 

Еско Ахо (бивш министър-председател на Финландия), е напуснал борда на Сбербанк
Еско Ахо (бивш министър-председател на Финландия), е напуснал борда на Сбербанк Източник: Скрийншот/Сбербанк

"Счита се, че са напуснали Надзорния съвет от днес по лично заявление", се казва в бележката под линия на страницата на Надзорния съвет. Бившият италиански премиер Матео Ренци напусна борда на директорите на Delimobil, според The ​​Financial Times.

 

Бившият канцлер на Австрия Кристиан Керн обяви оставката си от борда на директорите на Руските железници. "Тази сутрин информирах органите на Руските железници, акционерно дружество "Руски железници", че подавам оставка като член на борда на директорите с незабавното влизане в сила на това решение", каза Керн, според Der Standard.

 

"От днес Руските железници наистина станаха част от военната логистика. Дълбоко съжалявам за това." "Мислите ми са с жертвите на тази безсмислена агресия", добави Керн.

Още от "Бизнес и финанси"

Близо 16 млн. лв. ще бъдат инвестирани за развитие на туризма в пограничните региони на България и Северна Македония

Започва приемът на пълни проектни предложения по Териториалната стратегия на Програма ИНТЕРРЕГ VI-A ИПП България-Северна Македония 2021-2027

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени