Bloomberg: Илон Мъск се върна на първото място в списъка на най-богатите хора

Според агенцията състоянието на Мъск в момента е 199,9 млрд. долара

Илон Мъск
Илон Мъск Източник: Shutterstock

Американският предприемач Илон Мъск, който е основател на Tesla и SpaceX, отново излезе начело в списъка на най-богатите хора в света, съобщава агенция Bloomberg. Според нея състоянието на Мъск в момента е 199,9 млрд. долара. За това е способствал следващият кръг на пласиране на ценни книжа на SpaceX, в резултат на което компанията спечели около 850 млн. долара, а общата й стойност се увеличи до около 74 млрд. долара. Така Мъск отново изпревари в списъка на милиардерите най-големия акционер в Amazon Джеф Безос, който според оценките на Bloomberg има активи на стойност 194,2 млрд. долара. По-рано тази година Мъск вече се беше издигнал на първа позиция в списъка на най-богатите хората по света, но до средата на февруари Безос си възвърна лидерството.

 

През януари 2020 г. Мъск беше класиран на 35-о място в класацията на Bloomberg, а в края на ноември вече се изкачи на втора позиция със 128 млрд. долара, пред основателя на Microsoft Бил Гейтс. Основната причина за бързото нарастване на състоянието на Мъск през годината е нарастването на капитализацията на Tesla. Рейтингът на най-богатите хора в света, съставен от агенцията, се актуализира ежедневно въз основа на резултатите от борсовата търговия в САЩ.

Още от "Бизнес и финанси"

Зам.-министър Иван Капитанов: В максимално кратък срок ще изплатим обезщетенията на стопаните, пострадали от вчерашната

В срещата участие взеха над 30 земеделски производители от селата Зетьово, Ценово, Гита, Държава, Свобода и други населени места от Община Чирпан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени