БНБ разобличи поредната опашата лъжа на Рашков: Бойко Борисов не е собственик на банка

Добра международна практика е политиците да се въздържат от подобни изказвания, пишат още от БНБ

Българска народна банка (БНБ)
Българска народна банка (БНБ) Източник: Zonanews
Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов не е собственик на банка и не участва в органи на управление на търговски банки в България. Така БНБ отговори на официално писмо на агенция ПИК, с което от медията са пожелали да им бъде предоставена информация дали лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е собственик на банка.
 
Ето какво още се казва в позицията на Българска народна банка, която напълно разобличава вътрешния министър Бойко Рашков в опашата лъжа - поредната лъжа, изречена от него вчера:
"Данните за членовете на органите на управление и акционерите с акционерно участие над 10% във всяка банка в България се публикуват в тримесечното издание "Банките в България" на Българската народна банка. Тази публикация е достъпна на интернет страницата на БНБ едновременно на български и английски език тук. БНБ получава информация за всяко лице, придобило 3 и над 3 на сто от акциите с право на глас в банка, и предварително одобрява всяко лице, което има намерение да придобие 10 и над 10 сто от капитала на банка в България. Банковата система е предпазена от непремерени изказвания в публичното пространство, вследствие на изградената надеждна надзорна и регулаторна рамка. Добра международна практика е политиците да се въздържат от подобни изказвания".

 

Още от "Бизнес и финанси"

Отпускат близо 200 млн. лв. за саниране на многофамилни жилища в засегнатите от енергийния преход региони

Общите усилия в подкрепа на развитието и устойчивостта на българските региони бяха акцент в проведените заседания на комитета за наблюдениe на ПРР 2021-2027 г.

Прочетете повече прочетете повече

Зам.-министър Сукалински: Все повече български компании кандидатстват за финансиране от Европейския фонд за отбрана

Нашите компании са иновативни, високотехнологични, конкурентоспособни и адаптивни, могат да отговорят напълно на високите критерии и очаквания на ЕС

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени