Борисов и Василев се разбраха - финансовият министър е обещал въглищните централи да работят до 2038 година

Също така всеки работник, който иска да напусне, да получи веднага 36 заплати

ТЕЦ "Марица изток 2"
ТЕЦ "Марица изток 2" Източник: Zonanews

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че след среща с финансовия министър Асен Василев той е обещал въглищните централи да работят до 2038 година.

 

Също така всеки работник, който иска да напусне, да получи веднага 36 заплати, гарантира финансовият министър предава БНР. Постигнато е съгласие върху мини, язовири, хвостохранилища да не може да се изграждат соларни паркова. Скъсяват се сроковете – до 60 дни, за инвестиции във ВЕИ в урбанизирани територии.

 

"Надявам се на Министерски съвет днес с тази диалогичност на Асен Василев към миньорите, към работещите там, да успокоим напрежението и да решим проблемите", заяви Борисов.

 

Проект на решение за одобряване на нови приоритети по програма "Развитие на регионите" 2021 - 2027 г. и на проекти на териториални планове за справедлив преход на Република България за районите от ниво NUTS3 - Стара Загора (и прилежащите общини), Кюстендил и Перник, като част от програмата ще разгледа днес на извънредно заседание Министерският съвет.

 

Енергетици и миньори протестират в различни части на страната. Според Борисов блокирането на движението не е изход, тормози много други граждани.

Още от "Бизнес и финанси"

Зам.-министър Иван Капитанов: В максимално кратък срок ще изплатим обезщетенията на стопаните, пострадали от вчерашната

В срещата участие взеха над 30 земеделски производители от селата Зетьово, Ценово, Гита, Държава, Свобода и други населени места от Община Чирпан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени