Борисов: Много неправомерно и неправилно са похарчени много пари, без да се отчита доклада на МВФ

В две сфери - отбраната и енергетиката, имаме да свършим много неща, посочи лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Zonanews

Много неправомерно и неправилно са похарчени много пари, неотчитайки доклада на МВФ, на призивите на некоалицията да се харчи разумно, чакаме да ни каже новият финансов министър. Приходната агенция остана да работи, за да няма оправдание, че някой им в пречил. Рано или късно истината излиза наяве, някой път с прискърбие установяваме какво е правено и как се е правено. Години се забавиха в развитието на България. Това заяви пред журналисти лидерът на ГЕРБ. 


Аз съм твърд привърженик на машинното гласуване. Ще направя всичко възможно машините за гласуване да останат, каза още той пред медиите в парламента. "Ние от ГЕРБ не замерваме никого (с компромати, бел. ред.), а всеки ден ни се дават поводи за това, каза още Борисов в отговор на летящите от всички страни репортерски въпроси. По думите му парламентът не е правосъдна институция или такава, която да дава присъди.

 

Първите въпроси, които медиите му зададоха бяха свързани с обиска в офисите на депутата от ПП - ДБ Настимир Ананиев в сряда. "Не мога да коментирам нещо, което е на белгийската прокуратура. Аз само мога да кажа, че е хубаво винаги да се изчаква да се разбере за какво става въпрос и тогава да се реагира", отговори Борисов.

 

Според Борисов парламентът ще работи още 2-3 седмици, а после ще излезе във ваканция заради изборите. "В две сфери - отбраната и енергетиката, имаме да свършим много неща", посочи лидерът на ГЕРБ.

 

Запитан дали познава назначения за и.д главен секретар на МВР, Борисов отговори отрицателно. "Подкрепях Живко Коцев заради Атанас Атанасов, сега вече ще се пазя да казвам кого подкрепям", добави той.

 

На въпрос кой е кандидатът на партията за омбудсман Борисов каза, че още нямат такъв.

Лидерът на ГЕРБ, който е и бивш кмет на София, бе попитан за проблемите със завода за боклук и има ли опасност София да остане мръсна. Не, отговори кратко той. Но после добави, атакувайки "спасителите на София": "Как 10 години нямаше никакъв проблем, а сега се явиха изведнъж за 5 месеца всички проблеми?! Нали я спасиха (София) от нас, а затънахме в боклук?!"

Още от "Бизнес и финанси"

Зам.-министър Иван Капитанов: В максимално кратък срок ще изплатим обезщетенията на стопаните, пострадали от вчерашната

В срещата участие взеха над 30 земеделски производители от селата Зетьово, Ценово, Гита, Държава, Свобода и други населени места от Община Чирпан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени