Борисов пред собственици на хранителни вериги: Няма да подкрепим връщане 20% ДДС на ресторантьорите

По време на срещата представителите на сектора благодариха за мерките, които третото правителство на ГЕРБ разработи по време на Ковид кризата в помощ на бизнеса като 60/40 и други

Борисов на среща с ресторантьори
Борисов на среща с ресторантьори

ГЕРБ няма да подкрепи увеличаване на данъчната ставка в Бюджет 2024 за ресторантьорския бранш. Това декларира лидерът на партията Бойко Борисов на среща със собствениците на големите ресторантьорски вериги, сред които KFC, McDonald’s, Happy, Dominos, Аладин фуудс и други, инициирана от самите тях.

 

По време на разговора от бранша ме запознаха с трудностите пред бизнеса, който все още се възстановява от Ковид кризата, от евентуално връщане на ДДС от 9 на 20%, посочи Борисов и добави: Поддържането на намален ДДС за ресторантьорските услуги в България е политически избор, който подкрепя икономическия растеж, създаването на нови работни места, туризма и води до намаляване на младежката безработица.

 

По време на срещата представителите на сектора благодариха за мерките, които третото правителство на ГЕРБ разработи по време на Ковид кризата в помощ на бизнеса като 60/40 и други. Припомняме, че миналата седмица министърът на финансите Асен Василев обяви, че връщането на ставката от 20 процента ДДС за ресторантите е предвидено в пакета данъчни закони, който Министерството на финансите е разработило. Още същия ден от ГЕРБ-СДС обявиха, че са против. На същата позиция са и от ДПС.

Още от "Бизнес и финанси"

Близо 16 млн. лв. ще бъдат инвестирани за развитие на туризма в пограничните региони на България и Северна Македония

Започва приемът на пълни проектни предложения по Териториалната стратегия на Програма ИНТЕРРЕГ VI-A ИПП България-Северна Македония 2021-2027

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени