Бойко Борисов: Хърватия може да започне да сече евро монети, докато в България се размахва юмрук

Трябва заедно да покажем, че сме по-силни от хаоса, добавя лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: БТА

"Хърватия може да започне да сече евро монети, след като в петък централната й банка и Европейската комисия подписаха Меморандум за разбирателство, конкретизиращ как ще става производството им, когато получи разрешение да се присъедини към Еврозоната", написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

Той поздравява премиерът на Хърватия и свой приятел Андрей Пленкович, че за разлика от нас, са все по-близо до присъединяването към еврото, което се очаква да стане от 1 януари 2023 г. Борисов напомня, че София и Загреб влязоха едновременно в чакалната на Еврозоната - Механизма на обменните курсове (ERM II) на 10 юли 2020 г. 

 

"Докато в България се размахва юмрукът и омразата на политическия противник се издига в култ, съседите ни ще продължават да се развиват и да живеят по-добре от нас. Ето защо, ако искаме България да се върне в нормалния си ритъм на развитие, трябва заедно да покажем, че сме по-силни от хаоса. Да не допускаме повече България да продължава да губи и време, и възможности", допълва още Борисов.

 

Още от "Бизнес и финанси"

Как изкуственият интелект влияе на финансите и бизнеса ще разберем тази неделя в Младежкия международен център в Бургас

Темата "Ерата на AI и финансовите възможности" ще потопи участниците в света на финансовата грамотност и изкуствения интелект с участието на невероятния Александър Иванов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени