Браншови организации искат двоен бюджет за сектор "Животновъдство", готвят протести

Настояват обезщетенията за Covid пандемията да бъдат в размер на 300 хил. евро и да бъдат изплатени веднага

Животновъд
Животновъд Източник: Zonanews

11 браншови организации в животновъдството искат спешна среща с премиера, финансовия и земеделския министри, и с председателя на комисията по земеделие. В писмо, изпратено до институциите, те настояват за намаляване на ДДС върху млечните и месните продукти и върху фуражите за изхранване на животните.

 

Според бранша бюджетът за сектор "Животновъдство" трябва да се увеличи двойно, а обезщетенията за Covid пандемията да бъдат в размер на 300 хил. евро и да бъдат изплатени веднага.

 

Животновъдите искат и предсрочно изплащане на субсидиите за тазгодишната кампания. "В случай, че не бъде отговорено на нашите искания, животновъдният бранш изразява готовност за провеждане на общонационален протест", пише в писмото на бранша.

 

Още от "Бизнес и финанси"

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Близо 16 млн. лв. ще бъдат инвестирани за развитие на туризма в пограничните региони на България и Северна Македония

Започва приемът на пълни проектни предложения по Териториалната стратегия на Програма ИНТЕРРЕГ VI-A ИПП България-Северна Македония 2021-2027

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени