Булгаргаз иска ново поскъпване на газа с 16% от октомври

От януари се очаква поскъпване на тока, парното и топлата вода

Булгаргаз
Булгаргаз Източник: БТА

Енергийният регулатор "Булгаргаз" предлага ново поскъпване на природния газ с 16% от октомври, съобщи БНТ. Като причина се изтъква поскъпването на синьото гориво на европейските борси. "Булгаргаз" по-рано обяви и прогнозата си за ноември, когато също се очаква поскъпване на газа. Окончателното решение за цените на природния газ ще бъде взето в края на месеца. Цените ще бъдат утвърдени на 1 октомври.

 

От януари се очаква поскъпване на тока, парното и топлата вода, още преди предстоящи увеличения. Предлагаме да утвърдите компенсация за потребената електроенергия за периода 01.10.2021 г. – 31.03.2022 г. от всеки небитов стопански потребител (без тези за технологични разходи) в размер на 70 лв./MWh. Убедени сме, че това е адекватна, своевременна, финансово обезпечена и националноотговорна мярка за запазване на българската икономика, с оглед преодоляване на текущата ценова криза на пазарите на електроенергия, заявиха от Асоциацията на индустриалния капитал в писмо до премиера, шефа на КЕВР и министрите на икономиката, финансите и енергетиката.

Още от "Бизнес и финанси"

Как изкуственият интелект влияе на финансите и бизнеса ще разберем тази неделя в Младежкия международен център в Бургас

Темата "Ерата на AI и финансовите възможности" ще потопи участниците в света на финансовата грамотност и изкуствения интелект с участието на невероятния Александър Иванов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени