Бюджетната комисия реши: Пенсиите се вдигат от 25 декември

От 1 октомври и сумата, получавана през втората година на майчинството също ще бъде увеличена - от 380 на 650 лева

Общите разходи за един отработен час нарастват през четвъртото тримесечие
Общите разходи за един отработен час нарастват през четвъртото тримесечие Източник: Zonanews

Парламентарната комисия по бюджет и финанси одобри на второ четене вдигането на минималната пенсия на 370 лева и на максималната пенсия на 1500 лева от 25 декември. От 25 декември коефициентът за изчисляване на пенсиите се вдига на 1.35.

 

От първи октомври влизат в сила антикризисната мярка от 120 лева за последните три месеца на 2021 година за всички пенсионери. От тази дата и сумата, получавана през втората година на майчинството също ще бъде увеличена - от 380 на 650 лева.

 

Приходите в консолидирания бюджет на ДОО ще бъдат 15 566 455 500 лева, съобщи Любомир Калимански, председател на комисията. Очаква се утре бюджетът на ДОО да бъде гледан на второ четене в зала.

Още от "Бизнес и финанси"

България и Република Северна Македония потвърдиха ангажимента си да продължат изграждането на жп Коридор VIII

Коридор VIII свързва България с Република Северна Македония, Албания и Италия, и е част от Европейския транспортен коридор "Западни Балкани – Източно Средиземноморие"

Прочетете повече прочетете повече

ИПИ: България е на 52-ро място по икономическа свобода в света от 165 страни

Проучванията "Икономическата свобода по света", публикувани от канадския институт "Фрейзър", отчитат, че най-свободните държави са поне осем пъти по-богати от най-несвободните

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени