Бюджетната комисия удължи нулевата ставка за хляба до края на годината

Предложението беше направено от ГЕРБ и ДПС

Народно събрание
Народно събрание Източник: Zonanews

Въпреки множеството препоръки за завръщане на единната данъчна ставка в страната депутатите в Комисията по бюджет и финанси в парламента изненадващо приеха да бъде удължен ефектът на нулевата данъчна ставка за хлебните изделия и брашното до края на годината. Председателят на комисията Йордан Цонев (ДПС) призова за въвеждане на още една промяна – търговските вериги да бъдат ограничени да поставят надценка до 15% на хлебните изделия.

 

Срокът с нулевата ставка за брашно и хляб изтича на 30 юни, за да не създаваме напрежение, предлагаме преходни и заключителни разпоредби с удължаване на този срок до края на годината, каза Цонев, уточнявайки, че внася предложението заедно с депутата от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова.  

 

Според него цените на производител са достатъчно ниски, но цените във веригите са с надценка между 40% и 55% и с оглед на това предлагат ограничаване на надценката. Ние не го правим, не казваме, че ГЕРБ и ДПС го правят, а го правим заедно, каза Цонев, призовавайки всички депутати в комисията да подкрепят предложението.

Още от "Бизнес и финанси"

Отпускат близо 200 млн. лв. за саниране на многофамилни жилища в засегнатите от енергийния преход региони

Общите усилия в подкрепа на развитието и устойчивостта на българските региони бяха акцент в проведените заседания на комитета за наблюдениe на ПРР 2021-2027 г.

Прочетете повече прочетете повече

Зам.-министър Сукалински: Все повече български компании кандидатстват за финансиране от Европейския фонд за отбрана

Нашите компании са иновативни, високотехнологични, конкурентоспособни и адаптивни, могат да отговорят напълно на високите критерии и очаквания на ЕС

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени