Делян Добрев обяви най-дълго чаканата новина за горивата и "Лукойл"

Законът за компенсиране на горивата най-накрая влезе в сила, съобщи той във фейсбук

Делян Добрев, ГЕРБ-СДС
Делян Добрев, ГЕРБ-СДС Източник: Zonanews

След една година ожесточена борба с "Продължаваме Промяната" и коалицията Лукойл, законът за компенсиране на горивата най-накрая влезе в сила! Това написа във Фейсбук шефът на парламентарната комисия по енергетика Делян Добрев. 

 

Бензиностанция Лукойл
Бензиностанция Лукойл Източник: Zonanews

"Само за месец декември, Лукойл трябва да внесат 70 000 000 (седемдесет милиона) лева, които трябва да се върнат на хората по колонките. Това е въпросният 1 лев на литър, който вече никой не оспорва. Тези средства ще постъпят по закон в държавата. Сега остава само да ги върнат на хората. Какво стана с останалите 11 месеца по 70 милиона = 770 милиона оставям на вас да прецените. Или както казва един класик "Всеки сам си преценя". За всеки случай пуснах и сигнал в прокуратурата за това още преди месеци. Аз съм доволен от свършеното от мен. Благодаря на всички колеги, които ме подкрепяха в тази трудна и неравностойна битка", пише още Добрев.

 

Още от "Бизнес и финанси"

Зам.-министър Иван Капитанов: В максимално кратък срок ще изплатим обезщетенията на стопаните, пострадали от вчерашната

В срещата участие взеха над 30 земеделски производители от селата Зетьово, Ценово, Гита, Държава, Свобода и други населени места от Община Чирпан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени