Делян Добрев: Заради бюджета на Асен Василев може да се стигне до черните сценарии

Важно е да има правителство след изборите, за да реформираме, добави той

Делян Добрев
Делян Добрев Източник: Zonanews

Бюджетът на Асен Василев не излиза с 12 милиарда, това каза министър Велкова, и това беше важната информация. Иначе може да се стигне и до черните сценарии, а може и да не се". Това коментира Делян Добрев от ГЕРБ по bTV.

 

Вчера се появи информация  за наличие на доклад, изпратен от Министерството на финансите към МС, в който е посочено, че е възможна промяна на заложения курс към единната валута заради текущото състояние на държавните финанси.

 

"Ако дупката се свие до 5 милиарда,  до 3% от БВП, ще успеем да се измъкнем, но ако си остане 12 милиарда тази дупка в рамките на няколко години, тогава черните сценарии, които чертаеше министър Велкова - нищо чудно да се случат", каза той.

 

Добрев обясни, че бюджетът на Асен Василев "е лош". "От него може да последват страховити неща - а дупката от 12 милиарда щеше да стане 15-20 или понеже нямаше мнозинство всички политици в парламента се опитват да се харесат на избирателите", каза още Добрев.  

 

Според него всичко зависи от това дали ще има правителство след изборите. Той добави, че трябват сериозни реформи в бюджета, за да се справим с нарастващата инфлация.

Още от "Бизнес и финанси"

Андрей Новаков пред CNN-Румъния: България е на път да загуби поне половината от парите по Плана за възстановяване и усто

Политическата нестабилност и поредицата от избори са причината до България до този момент да са достигнали плащания в размер на едва 42 млн. лв., добави той

Прочетете повече прочетете повече

Горанов: Инфлацията би могла в някакъв обозрим период да се нормализира, но се опасявам, че дотогава ще сме изпуснали бю

На въпроса има ли риск някое следващо правителство да се изкуши да посегне на курса на лева към еврото, Горанов подчерта: "Не, няма такава хипотеза"

Прочетете повече прочетете повече

Експерт по храните: Ако държавата ни се намираше в Сахара, управляващите щяха да ни докарат дотам, че да внасяме пясък

Александър Йоцев вижда в мерките на държавата срещу високите цени "повече или по-малко хаотични инициативи, които искат на една бариерка да спрат набрал скорост влак"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени