Делян Добрев: Заради бюджета на Асен Василев може да се стигне до черните сценарии

Важно е да има правителство след изборите, за да реформираме, добави той

Делян Добрев
Делян Добрев Източник: Zonanews

Бюджетът на Асен Василев не излиза с 12 милиарда, това каза министър Велкова, и това беше важната информация. Иначе може да се стигне и до черните сценарии, а може и да не се". Това коментира Делян Добрев от ГЕРБ по bTV.

 

Вчера се появи информация  за наличие на доклад, изпратен от Министерството на финансите към МС, в който е посочено, че е възможна промяна на заложения курс към единната валута заради текущото състояние на държавните финанси.

 

"Ако дупката се свие до 5 милиарда,  до 3% от БВП, ще успеем да се измъкнем, но ако си остане 12 милиарда тази дупка в рамките на няколко години, тогава черните сценарии, които чертаеше министър Велкова - нищо чудно да се случат", каза той.

 

Добрев обясни, че бюджетът на Асен Василев "е лош". "От него може да последват страховити неща - а дупката от 12 милиарда щеше да стане 15-20 или понеже нямаше мнозинство всички политици в парламента се опитват да се харесат на избирателите", каза още Добрев.  

 

Според него всичко зависи от това дали ще има правителство след изборите. Той добави, че трябват сериозни реформи в бюджета, за да се справим с нарастващата инфлация.

Още от "Бизнес и финанси"

Как изкуственият интелект влияе на финансите и бизнеса ще разберем тази неделя в Младежкия международен център в Бургас

Темата "Ерата на AI и финансовите възможности" ще потопи участниците в света на финансовата грамотност и изкуствения интелект с участието на невероятния Александър Иванов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени