Деница Сачева: Обединени сме около това, че не трябва да има повишаване на данъците (ВИДЕО)

Бюджетът трябва да бъде внесен следващата седмица, добави Асен Василев

Деница Сачева
Деница Сачева Източник: Zonanews

Беше проведена среща между екипите, които отговарят за бюджета. Беше проведен конструктивен разговор. Радвам се, че излязохме от режима на политическите наддавания и стигнахме до общи виждания - да се запази балансирана финансова политика. Ще искаме разчети от МФ. Това заяви народният представител от ГЕРБ-СДС Деница Сачева след срещата ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за бюджета. 

 

Коалиция ГЕРБ-СДС ясно изрази нашето виждане, че бюджет трябва да бъде внесен от редовно правителство, тъй като всички останали варианти са по-скоро аварийни възможности, които не биха били добре за развитието на държавата. Обединени сме около това, че не трябва да има повишаване на данъците", добави тя.  

 

Двете коалиции се обединиха около 3% бюджетен дефицит, да няма промяна на данъци и страната да не се отклонява от пътя към еврозоната.

 

 "Хубавото е, че МФ реализира своята прогноза за БВП. Имаме различия за бюджет, ние искаме да бъде внесем максимално бързо. Защото, ако нямаме такъв, ще има проблеми за държавата. Без вдигане на данъци, с 3% дефицит", подчерта Асен Василев от ПП-ДБ.


Това са параметри на бюджет, който бихме подкрепили. Разлика има само в това, че ние смятаме, че трябва да има редовен кабинет, който да предложи този бюджет, заяви Томислав Дончев от ГЕРБ-СДС.

 

Още от "Бизнес и финанси"

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Близо 16 млн. лв. ще бъдат инвестирани за развитие на туризма в пограничните региони на България и Северна Македония

Започва приемът на пълни проектни предложения по Териториалната стратегия на Програма ИНТЕРРЕГ VI-A ИПП България-Северна Македония 2021-2027

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени