Денков: Бюджет 2024 е много добре подготвен и балансиран

Той добави, че предстои министърът на финансите Асен Василев да представи окончателните числови параметри на бюджета

Николай Денков
Николай Денков Източник: Пресцентър на МС

Премиерът Николай Денков определи Бюджет 2024 като "много добре подготвен" и "балансиран". С тези думи той откри извънредното заседание на кабинета, на което се обсъжда финансовата рамка за догодина.

 

Денков заяви, че се чувства "спокоен" за бюджета и е уверен, че законопроектът ще бъде приет на време:

"Бюджетите не са просто таблици с числа. От тях зависят заплатите, строежът, поддръжката и ремонтите на пътища, училища и болници. От тях зависи развитието на регионите, буквално съдбата на всеки един гражданин на България".

 

"Днес, на това извънредно заседание, ще приемем трите бюджета – държавния бюджет, на Държавното обществено осигуряване и на НЗОК. Ще ги представим в Народното събрание за окончателно приемане", посочи още премиерът.

 

Денков добави, че предстои министърът на финансите Асен Василев да представи окончателните числови параметри на бюджета, които да бъдат внесени за разискване в Народното събрание.

 

"Бяха проведени няколко много задълбочени обсъждания със социалните партньори, както със синдикатите, така и със синдикалните организации. Бяха проведени обсъждания и с политически лидери", отбеляза министър-председателят и благодари на екипите на всички институции, работили по изготвянето на трите проектобюджета.

Още от "Бизнес и финанси"

Последни новини

Най-четени