Десислава Атанасова: Нито един от двамата кандидати за управител на БНБ не притежават качества и авторитет, съпоставими с тези на настоящия гуверньор

Тя коментира и арестите на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова

Десислава Атанасова
Десислава Атанасова Източник: БНТ

Нито един от двамата кандидати за управител на БНБ не притежават качества и авторитет, съпоставими с тези на настоящия гуверньор на централната ни банка. Това каза в предаването "Панорама" по БНТ Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ-СДС.

 

Ролята на опозицията е не само да критикува правителството, а и да предлага реалните и верни решения за държавата, добави тя. По думите й много от предложенията и решенията, свързани приоритетно с ежедневието на българите и предложени от ГЕРБ-СДС, са били отхвърляни от властта, единствено защото са предложения на опозицията.

 

Относно протеста на ГЕРБ-СДС днес в парламента по повод неявяването на премиера Кирил Петков на парламентарен контрол, Десислава Атанасова обясни, че идвайки на власт новото управление е заявило, че ще има промяна.

 

"Очаквахме парламентаризмът да се завърне изведнъж и народните представители да осъществяват парламентарния контрол съгласно Конституцията", добави тя.

 

Атанасова е категорична, че в момента има много въпроси, които спешно трябва да бъдат зададени, защото вълнуват обществото и касаят бъдещето на всички ни. За пример даде подписания меморандум с "Джем корп", около който все още има много неизвестни като например това кой стои зад въпросния 1 млрд., който се твърди, че ще бъде инвестиран у нас, кои са акционерите.

Освен това трябва да се изясни въпросът за зърното и осигуряването на хляба на българите. 

 

Тя коментира и арестите на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. "Никой не печели от потъпкване на правото, демокрацията и Конституцията. Никой не печели от репресии, от полицейщина и от погазването на правовия ред", коментара тя.

 

Шумът, вдигнат от ГЕРБ, беше адекватен на арести, извършени от некомпетентни органи и за това се произнесе българският съд, като отказа изобщо да разглежда въпросните протоколи заради които Бойко Рашков и министър-председателя Кирил Петков, основен кошаревски свидетел по този арест, си позволиха, допълни Атанасова.

Още от "Бизнес и финанси"

Зам.-министър Иван Капитанов: В максимално кратък срок ще изплатим обезщетенията на стопаните, пострадали от вчерашната

В срещата участие взеха над 30 земеделски производители от селата Зетьово, Ценово, Гита, Държава, Свобода и други населени места от Община Чирпан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени