Димитър Манолов остро срещу правителството: Предлагат в Плана за възстановяване "бизнес" от най-гадно олигархично естество

Той изрази сериозното си притеснение от процеса на инфлация

Димитър Манолов, президент на КТ "Подкрепа"
Димитър Манолов, президент на КТ "Подкрепа" Източник: Zonanews

"Тази работа с батериите за мен е изключително притеснителна по няколко пункта. Но то така се прави в такива покорени държави. Първо се предлага да се построи някаква мощност, която ще трябва да съхранява повече ток, отколкото ние произвеждаме. Ние ще трябва да го платим. Ние ще трябва да си плащаме за това, че ще работи построеното с наши пари и накрая да го платим, когато спре да работи и още веднъж да платим, за да го направим наново. Това нещо може да има смисъл единствено, ако това предприятие, което ще се построи, бъде държавно. Иначе е мафия. Това е бизнес от най-гадно олигархично естество, което ме кара да си мисля, че е твърде възможно в него да има руско присъствие". 

 

Това заяви в ефира на Bulgaria ON AIR президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов, който акцентира, че в Плана за възстановяване и устойчивост има тревожни неща. 

 

"Ако министърът на финансите си държи на приказката, трябва да се случи, защото миналата година, когато водихме дебат с него, той каза, че неговата идея е минималната работна заплата да стане 50% от средната. Тоест трябва да е малко над 800 лв. минималната работна заплата, коментира още той. 

 

"Мен повече ме притеснява процесът на инфлацията. Не искам да се връщам в онези времена, когато на всеки две седмици се определяше нов размер на минималната работна заплата. Не ми се иска на държавите да се налага да прибягват до механизми, които да са работещи, защото у нас не изобилстват, но когато ги има, те се изчерпват твърде бързо", изтъкна Манолов.

 

"Така сме цъфнали и вързали, че само точка първа от дневния ред е как ще се разправят изпълнителната власт и прокуратурата. Кризисният пиар работи донякъде. Техният занаят е "хляб и зрелища" и като няма хляб, компенсираме със зрелища. Но и зрелищата работят до някое време. В ситуацията, в която се намираме сега, то е дори опасно", обърна внимание той.

Още от "Бизнес и финанси"

Близо 16 млн. лв. ще бъдат инвестирани за развитие на туризма в пограничните региони на България и Северна Македония

Започва приемът на пълни проектни предложения по Териториалната стратегия на Програма ИНТЕРРЕГ VI-A ИПП България-Северна Македония 2021-2027

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени