Димитър Маргаритов: Банките не би трябвало да предявят иск към измамените чрез онлайн банкирането

"Трябва да се отнасяте с едно критично недоверие към такива екзотични поисквания на личните ви карти, било то и от ваши приятели", съветва той

Димитър Маргаритов
Димитър Маргаритов Източник: NOVA

Димитър Маргаритов в "Тази сутрин" по bTV:


"В последните години хората все повече пазаруват онлайн и затова напоследък набират скорост онлайн кредитите. Ако в една банкова институция бъде представено копие на личната ви карта, от там могат да разберат вашата ликвидност, доходност, кредити и т.н.

 

Големият въпрос тук е как се тегли кредит с обикновен електронен подпис, а не с усъвършинстван такъв. Според мен хората трябва да се отнасят с едно критично недоверие към такива екзотични поисквания на личните ви карти, било то и от ваши приятели.


В този случай банките не би трябвало да предявят иск към измамените, тъй като е на лице престъпление и със случая се е заела прокуратурата.


Бих дал няколко съвета на хората, които теглят кредити: да се запознаят с условията по кредита преди да бъде подписан договора. 
Тавана на онлайн кредитите произтича от самите кредитополучатели. Проблемът е, ако се действа с открадната самоличност и случаят не се разплете навреме" - обяснява той.

Още от "Бизнес и финанси"

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени