Дует "Харвард" - с тежка фейк пропаганда покрай кредитите за малки фирми

Ключовото условие за получаване на финансиране е собственикът или някой от собствениците на фирма-кандидат за заем да влезе като съдлъжник със задължение да изплаща кредита като физическо лице

Кирил Петков и Асен Василев
Кирил Петков и Асен Василев Източник: Facebook
Служебните министри на финансите и икономиката Асен Василев и Кирил Петков представиха вчера схемата за бизнес кредити без обезпечения, които ще бъдат гарантирани от държавата. Забележете - и двамата заявиха, че тези кредити ще се отпускат без обезпечение. Гаранциите щели да се издават от Фонда на фондовете, а заемите да се отпускат от търговските банки.
 
При запознаване с детайлите по този казус разбираме, че двамата министри са пуснали на макс "фабриката за фалшиви новини". Казано иначе - Асен Василев и Кирил Петков не са приятели на истината. Защо това е така? Оказва се, че ключовото условие за получаване на финансиране е собственикът или някой от собствениците на фирма-кандидат за заем да влезе като съдлъжник със задължение да изплаща кредита като физическо лице. 

Това е неприкрит, жесток лобизъм в полза на банките, тъй като те получават двойно обезпечение на раздадените кредити - от една страна от държавата, а от друга от собственика като физическо лице. Освен това не е съвсем нова мярка. Дует "Харвард" са тунинговали нещо старо, но са го превърнали в удобен инструмент за лобизъм, прикрит с фалшви новини.
 
Както всичко при хунтата на Радев - нищо не е такова, каквото ни го представят или каквото изглежда. 
 

Още от "Бизнес и финанси"

Последни новини

Най-четени