ЕК дава шанс на България - удължава срока за предаване на националния фискално-структурен план

Досега плановете си са изпратили 18 от общо 27 държави от ЕС

Европейска комисия
Европейска комисия Източник: Twitter

Европейската комисия преговаря с България за удължаване на крайния срок за предаване на националния средносрочен фискално-структурен план, каза нейната говорителка Верле Нойц.

 

Крайният срок за всички страни-членки бе 20 септември, но се допуска отлагане в разумни срокове, уточни тя. 

 

Досега плановете си са изпратили 18 от общо 27 държави от ЕС. Средносрочните финансово-структурни планове са част от приетата през април актуализирана рамка за икономическо управление на ЕС. 

 

Всяка страна членка трябва да изготви свой национален план за период от 4 или 5 години. Той трябва да съдържа нейните фискални ангажименти, ангажиментите за реформи и инвестиции и да допринесе за осигуряване на последователно, постепенно намаляване на дълга и насърчаване на устойчив и приобщаващ растеж.

Още от "Бизнес и финанси"

Димитър Радев: Необходимо е спешно дисциплиниране на бюджета

По думите му България е единствената страна, която е член на Банковия съюз, без да е член на еврозоната. В този контекст, подкрепата за присъединяването на страната ни в банковите среди остава силна и конструктивна

Прочетете повече прочетете повече

САЩ отпуснаха на Украйна $20 млрд. от замразените руски активи; Зеленски благодари на Г-7 за новата помощ за общо $50 мл

Сега Украйна може да получи помощта, от която се нуждае, без да обременяваме данъкоплатците, заяви в изявление американският президент Джо Байдън.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени