ЕК удължи с още месец срока за оценка на Плана ни за възстановяване и развитие

Искането за ново удължаване е внесено вчера, защото изтича срокът, даден при второто удължаване

Европейска комисия
Европейска комисия Източник: Zonanews

Европейската комисия разреши срокът за оценката на българския План за възстановяване и развитие да бъде удължен с още един месец, съобщиха за БНР от Комисията. Искането бе внесено вчера, когато изтичаше второто по ред удължаване. Да се надяваме, че няма да имаме нужда от четвърто удължаване.

 

След това решение се очаква оценката по Плана да бъде дадена на 15 март. Преди около 10 дни премиерът Кирил Петков обяви пред Народното събрание, че в Комисията е изпратен нов вариант на Плана и уточни, че в него са ревизирани секторни политики в енергетиката заради зависимости, свързани с доставките на газ и напрежението между Русия и Украйна. После стана ясно, че не нов план, а някакви бележки.

 

В началото на декември тогавашният вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов съобщи, че Комисията има 43 забележки по документа, две от които сериозни. Той поясни, че те са свързани с енергетиката и върховенството на закона.

Още от "Бизнес и финанси"

Как изкуственият интелект влияе на финансите и бизнеса ще разберем тази неделя в Младежкия международен център в Бургас

Темата "Ерата на AI и финансовите възможности" ще потопи участниците в света на финансовата грамотност и изкуствения интелект с участието на невероятния Александър Иванов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени