Експертният коалиционен съвет не се разбра за актуализацията на бюджета

От "Има такъв народ" разкритикуваха, че в промените не са заложени реформи

Министерство на финансите (МФ)
Министерство на финансите (МФ) Източник: Zonanews

Без окончателно разбирателство около актуализацията на бюджета за тази година приключи поредния експертен коалиционен съвет, който се проведе в Министерство на финансите.

 

От "Има такъв народ" разкритикуваха, че в промените не са заложени реформи. Любомир Каримански каза, че предложенията на ИТН ще продължат да бъдат обсъждани.

 

"Пенсионно осигурителният модел преди да бъде реформиран трябва да запази сегашното състояние, за да не стане по-лошо, а в края на годината преди октомври трябва да бъде вкаран бюджета за 2023 година", обясни той и добави, че се надява силно тогава да има вече реформи.

 

От "Демократична България" настояват 50% от картите за градския транспорт да се поемат от държавата като антикризисна мярка, но все още се търси източник за финансирането на подобно решение.

 

От "Продължаваме промяната" настояват между първо и второ четене да няма промени, за да може актуализацията да бъде приета в срок.

Още от "Бизнес и финанси"

България и Франция подписаха Декларация за сътрудничество в областта на ядрената енергетика за граждански цели

Ядрената енергетика, декарбонизационните цели и възможностите за развитие на възобновяемите енергийни източници бяха основните теми

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени