Елеонора Негулова: На протест в сряда излизат също малкият и средният бизнес

На 18 май превозвачите и национални работодателски организации ще излязат на мащабен национален протест

Елеонора Негулова, председател на Националното сдружение на малкия и среден бизнес
Елеонора Негулова, председател на Националното сдружение на малкия и среден бизнес Източник: Bloomberg

Като член на Асоциацията на индустриалния капитал (АИКБ) представители на малките и средни предприятия ще протестират в сряда, обяви пред БНР Елеонора Негулова, председател на Националното сдружение на малкия и средния бизнес.


"В много райони на страната ние сме единственият работодател и крепим социалния мир в тези населени места", поясни тя. "Текат разговори и се търсят решения. Това е положителната част. Неизвестността е тревожна.

 

Времето, в което ще се обявят тези мерки, също е важно. В последните две години бяха обявявани различни мерки, но много от тях закъснели", коментира Негулова в предаването "Преди всички" относно диалога с правителството.

 

Според нея малка част от подпомагането през последните две години е достигнала до малките и средни предприятия, а програмите с грантова подкрепа не могат да дадат резултат сега, защото ако кандидатстваш сега, ще получиш подкрепа догодина, посочи Елеонора Негулова.


Краткосрочните мерки трябва да бъдат до края на годината, за да се стабилизира пазарът и да може да се планира, категорична е тя.

"Но да има наслагване на мерки и след края на годината. Иначе оставате в един вакуум, започвате да работите на загуба и понеже са ви свършили резервите, няма откъде да покривате тези загуби.

 

Започвате да съкращавате разходи, обикновено за сметка на хората". Бизнесът иска предвидими цени или оставка на правителството
Трябва да бъдат подкрепени всички сектори, за които се вижда, че имат потенциал, но не се справят. Особено важно е това за традиционните за българската икономика сектори, поясни Елеонора Негулова.

"Всички сме в една лодка. Нямаме интерес някой да не успява в нещо."

Още от "Бизнес и финанси"

България и Франция подписаха Декларация за сътрудничество в областта на ядрената енергетика за граждански цели

Ядрената енергетика, декарбонизационните цели и възможностите за развитие на възобновяемите енергийни източници бяха основните теми

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени