Емил Хърсев: "Бензинът ще стигне 3 лв. за литър". Христина Христова: "Парите на хората вече са изядени"

Всички продукти в т.нар. малка кошница вече са поскъпнали повече от очакваното увеличение на минималната заплата

Христина Христова и Емил Хърсев
Христина Христова и Емил Хърсев Източник: Zonanews

В момента сме на пика на инфлацията. Това заяви финансистът Емил Хърсев по NOVA. Според него бензинът ще достигне до 3 лева, защото са прекъснати всички връзки на системата за доставки. Поскъпването ще продължи до пролетта. Инфлацията винаги е лична, смята той. За тези с фиксирани доходи тя е най-висока.

 

Всичко е заради неадекватността на Европейската комисия. Тя е като малка ловджийска компания, която стреля наоколо и като свършат патроните, излиза мечката, коментира Хърсев.

 

При това положение вече парите на хората са изядени, смята бившият социален министър Христина Христова. Особено след грешките с пенсиите, които бяха направени. Намалява се цената на труда.

 

Всички продукти в т.нар. малка кошница вече са поскъпнали повече от очакваното увеличение на минималната заплата, коментира тя. Проблемът е, че не се комуникира с хората. Със сигурност ще настъпи хаос и с добавката за ваксиниране, допълни Христова. Пенсията е извън добавката.

Още от "Бизнес и финанси"

Евродиректива дава достъп до взаимосвързаните регистри на банковите сметки за по-резултатни наказателни разследвания

Различията във форматите при записи за сделки вече няма да бавят анализа на финансова информация, коментира докладчикът Емил Радев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени