Евродепутатът Андрей Ковачев: Вече са загубени поне 50% от средствата по ПВУ

По думите му, това се дължи на политическия хаос у нас през последните няколко години

Андрей Ковачев
Андрей Ковачев Източник: Zonanews

С всеки ден забавяне, България ще може да получи все по-малко средства по ПВУ. Почти 50% вече са загубени, ако не и повече. По всички пера България катастрофално закъснява. Това заяви пред БНР евродепутатът от ЕНП Андрей Ковачев.

 

По думите му, това се дължи на политическия хаос у нас през последните няколко години. "Има надежда, но поради това, че сме си патили от твърде много прогнози през последните 10 години, да изчакаме още малко. Нека не фиксираме дати", каза Ковачев във връзка с отпушването на приема на страната ни в Шенген по суша и възможността от пролетта на 2025 г. ограниченията да отпаднат.

 

Относно връщането на контрола по сухопътните граници в рамките на Шенген Ковачев изрази надежда "една от основните свободи да не бъде намалявана трайно", но "че ще има временни ограничения, е факт".

 

Еврозоната не е брюкселска или европейска тема, а въпрос за това как вървят нещата в България. Зависи макрофинансовата рамка как ще изглежда, как ще се справим с дефицита, с външния дълг. Зависи как се управляват финансите в България и от отговорността на българската политическа класа, коментира евродепутатът.

 

И в момента ЕС дава много повече средства на Украйна, отколкото САЩ, каза още Андрей Ковачев във връзка с очакваните от новия американски президент Доналд Тръмп промени във външната  политика на САЩ.

Още от "Бизнес и финанси"

Приеми за над 2,2 млрд. лв. по най-атрактивните интервенции за модернизиране на земеделието и развитие на местните иконо

Заместник-министърът на земеделието и храните д-р Лозана Василева обясни, че финансирането ще бъде насочено към най-очакваните от земеделските производители и малките общности интервенции

Прочетете повече прочетете повече

Хранително-вкусовата промишленост има ярко изразен експортен потенциал, който съставлява 13% от общия износ на страната

"Ел Би Булгарикум" представи най-новата си разработка – безлактозен пробиотичен айрян на най-голямото хранително изложение у нас 

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени