Фабриката за клишета на Радев работи на пълни обороти-обеща "навременно, балансирано и комплексно решаване" на проблема с високите цени на електричеството

Крайно време е да се разбере, че Радев е всичко друго, но не и национален лидер

Румен Радев
Румен Радев Източник: Президентска администрация
За запазването на енергоинтензивните предприятия със структуроопределящо значение за българската икономика се изисква навременно, балансирано и комплексно решаване на проблема с високите цени на електричеството за небитовите потребители и гаранции за надеждна енергия на достъпна и предсказуема цена.
 
Това е заявил Румен Радев на работна среща с представители на ръководствата на национално представителни организации на работодателите в България - Асоциацията на индустриалния капитал в България, Българската стопанска камара, Българската търговско-промишлена палата, Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, Съюза за стопанска инициатива. Разговорът е проведен на "Дондуков" 2 по инициатива на организациите във връзка с високата цена на електроенергията за небитовите потребители, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
 
Работодателите настояват за бързи и съгласувани действия на държавните институции и прилагане на ефективни мерки за компенсиране на бизнеса, за да се избегне рискът от преустановяване на работа и на фалити на български предприятия, загуба на работни места и социално напрежение. Участниците в срещата са предложили конкретни мерки за компенсиране на бизнеса и са апелирали за свикване на експертен консултативен съвет за енергетика с участието на представители на компетентните институции и експерти, за да се намерят работещи решения за справяне с проблема.
 
Румен Радев е отговорил с порой от празни опорки, глупави и безсъдържателни клишета, докато буквално след няколко седмици много фирми ще фалират и ще спрат дейността си. Това ще доведе до рязък скок на безработицата и натоварване на публичните финанси. 
 
Както по всичк оизглежда, Румен Радев е напълно безпомощен, напълно неадекватен и лишен от онова, което толкова неблагоразумно му приписаха - качества на "стратегически лидер". Той е всичко друго, но не и национален лидер, камо ли стратегически. Речтативното изговаряне на до болка втръснали клишета не те прави лидер, а по-скоро описва, че част от българите за загубили здравия си смисъл, когато преди месец са те преизбрали, за да злодействаш още пет години. Така че нека не се сърдят, вкл. бизнесмените и работодателите, чиито представители днес са се срещали с Радев. Нека са наясно, че той ще ги подкрепи както навремето другарят Ленин беше описал по друг случай - както въжето крепи обесения.

Още от "Бизнес и финанси"

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени