Финансовият министър Валери Белчев каза, че ще продължи да работи с шефа на НАП Румен Спецов

Той добави, че не е запознат с пресконференцията на ГЕРБ от днес

Валери Белчев
Валери Белчев Източник: МФ

Новият служебен финансов министър Валери Белчев ще продължи да работи с изпълнителния директор на НАП Румен Спецов, информира БНР. С  уговорката, че не е запознат с искането на ГЕРБ Спецов да бъде освободен, Белчев каза: "Не съм в течение на въпросната пресконференция. Да, потвърждавам, ще продължим да работим с него, такива са нашите планове".

 

По-рано днес ГЕРБ призоваха президента Румен Радев да освободи незабавно директора на НАП Румен Спецов заради укриване на ДДС. Това обявиха на брифинг Христо Гаджев, Деница Сачева, Александър Ненков и Радомир Чолаков.

 

Спецов, каза Гаджев, е продал фирмата си, знаейки за данъчното си задължение от 1,5 млн. лева ДДС, на "сламен човек", което е проблем с морала на директора на НАП. "Въпросът е Румен Радев ще продължи ли да държи Спецов като шеф на НАП, като човек, укривал ДДС", попита представителят на ГЕРБ.

 

Поводът да поставят темата отново на дневен ред е отговор от бившия вече финансов министър в служебното правителство Асен Василев, получен в 18.15 ч. в сряда, 15 септември, минути след края на последното заседание на 46-то Народно събрание.

Още от "Бизнес и финанси"

Последни новини

Най-четени