Франция замрази активи на Централната банка на Русия за 22 милиарда евро

Блокираните средства по сметките на руски физически лица във френски банки са за 150 милиарда евро

Централна банка на Русия
Централна банка на Русия Източник: Zonanews

Франция замрази активите на Руската централна банка, чиято сума достига 22 милиарда евро. Това съобщи на 20 март министърът на икономиката на републиката Бруно льо Мер в ефира на радиостанцията RTL.

 

Също така от министерството казаха, че са блокирани средства по сметките на физически лица във френски банки за 150 милиарда евро. Става дума за граждани на Руската федерация, които преди това попаднаха под западните санкции заради руската специална операция за демилитаризиране на Украйна.

 

Освен това 30 руснаци няма да могат да използват недвижимите си имоти на френска територия. Общата стойност на активите се оценява на 500 милиона евро. По-рано Холандия замрази руски активи за 200 милиона евро.

Още от "Бизнес и финанси"

Отпускат близо 200 млн. лв. за саниране на многофамилни жилища в засегнатите от енергийния преход региони

Общите усилия в подкрепа на развитието и устойчивостта на българските региони бяха акцент в проведените заседания на комитета за наблюдениe на ПРР 2021-2027 г.

Прочетете повече прочетете повече

Зам.-министър Сукалински: Все повече български компании кандидатстват за финансиране от Европейския фонд за отбрана

Нашите компании са иновативни, високотехнологични, конкурентоспособни и адаптивни, могат да отговорят напълно на високите критерии и очаквания на ЕС

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени