Гълъб Донев: Държавата отпуска 800 млн. лв. заем на "Булгаргаз"

Това решение идва, след като МЕ в сътрудничество с МФ са изготвили план за финансово оздравяване на "Булгаргаз"

Булгаргаз
Булгаргаз Източник: БТА

Държавата ще отпусне 800 млн. лв. заем на "Булгаргаз". Това каза служебния министър-председател Гълъб Донев преди заседанието на служебното правителство. Условията, с които дружеството ще възстанови тази сума, ще бъдат определени с решение на Министерския съвет.

 

Това решение идва, след като Министерството на енергетиката в сътрудничество с Министерството на финансите са изготвили план за финансово оздравяване на "Булгаргаз".

 

Според Донев този заем ще стабилизира финансовото състояние на "Булгаргаз" и ще гарантира сигурността на доставките на природен газ за предстоящия отоплителен сезон.

 

"Държавата не се ръководи с хаштагове, а с членове и алинеи, с изрядни и професионално подготвени юридически документи. Недупостимо е да се поставя пдо съмнение волята на България за присъединяване към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, още повече когато това се прави за предизборна употреба", коментира още служебният министър-председател.

 

Седмица по-късно мога да добавя още една задача, която е свършена от кризисния щаб в енергетиката - освен, че търси бързи и ефективни решения за гарантиране на доставките на природен газ, кризисният щаб ще има и задача да възстанови синхрона и добрата кординация между институциите, заяви Донев.

Още от "Бизнес и финанси"

Зам.-министър Павлов: СТИВ могат да участват в процеса по привличане на висококвалифицирани кадри от трети страни

В дискусията участваха още председателят на Икономическия и социален съвет Зорница Русинова, заместник-министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров, председателят на КНСБ Пламен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Премиерата на филма "Професор Димитър Добрев – патриархът на счетоводството в България" ще се излъчи на 17 април по БНТ

Документалният филм, реализиран от БНТ и финансиран от ИДЕС и УНСС, има за цел да вдъхнови младите поколения към преследването на кариера в престижната професия

Прочетете повече прочетете повече

Ива Петрова: Енергийната трансформация не може да бъде успешна и устойчива без прякото ангажиране на гражданите в процес

Проектът на актуализиран Интегриран план енергетика климат определя националния принос на страната към повишената европейска цел за енергията от ВИ през 2030 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени