Георг Георгиев: Инфлацията галопира и започна да се вдига още преди войната. Причината - управлението на "Промяната"!

Единственото, което вдигнахте бе стокообменът към Русия, обърна се той към представителят на ПП-ДБ Владислав Панев

Предизборен дебат
Предизборен дебат Източник: Скрийншот видео кадър

"Мерките които трябва да се вземат за инфлацията е увеличаване на бълг производство. Когато сме вносители на традиционни български стоки, естествено че цените в България ще са по високи, отколкото например в Полша. Разказаха ми как българите отиват в Цариброд да купуват хубава и евтина храна. Това е така, защото там произвеждат повече и изнасят повече. От няколко години от вносител да се превърнем в износител – тогава и цените ще бъдат по ниски. Другото е КЗК да работи. ГЕРБ й увеличиха мандата. Това каза в началото на предизорния дебат по bTV представителят на ПП-ДБ Владислав Панев.

 

"Това е друга опорка. КЗК работеше и по времето на ГЕРБ и тогава инфлация нямаше. По времето на едно слабо правителство, каквото беше последното редовно се използва като златен момент за спекула на цените, от страна и на веригите, вероятно и на производителите. Да говорите че причината за високите цени била защото сме износител, това не мога да го разбера", отговори представителят на ГЕРБ-СДС Георг Георгиев. 

 

"Давам пример с Германия – там цените са по-ниски, и в Австрия са по-ниски, и в Нидерландия са по-ниски. Тук цената на едно яйце надхвърля 50 стотинки. Как твърдите, че цените в България са по-ниски и по какъв начин увеличените доходи се усетиха от хората при положение, че инфлацията надхвърля ръста на доходите", изтъкна бившият зам.-външен министър в правителството на ГЕРБ.
 
"Явно конюнктурата не попречи на Хърватия да влезе в еврозоната. Инфлацията галопира и започва да се вдига още преди войната. Причината - управлението на "Промяната". Инфлацията няма нужда от обяснение, тя се усеща при всеки пазар. За последно България е отговаряла на критериите за еврозоната през юни 2021 г.", добави водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Перник Георг Георгиев.

 

Георгиев се обърна към Панев: "Единственото, което вдигнахте бе стокообменът към Русия".

 

Панев му отговори: "Питайте хората дали не им се увеличиха доходите".

 

"На 100 000 души се увеличиха доходите, но 1 100 000 останаха без нищо', подчерта представителят на ГЕРБ-СДС.

 

Нямам нужда дори да споря с вас вие трябва да проведете този дебат с гражданите които всеки ден пазаруват. Гражданите в центъра на София не са само тези с които трябва да говорите, обърна се той към представителят на ПП-ДБ.

 

Според Деян Николов от "Възраждане" България не трябва да влиза в еврозоната, като смята, че така няма да забогатеем. Иван Иванов от "БСП за България" каза, че е въпроса кога е момента за влизане в еврозоната. "Държавата трябва да е налице".

 

"Няма как една валута да ни направи по-богати, може само работещата икономика", коментира Георги Самандов от "Български възход". 

 

 "ПП-ДБ сме знаем как да направим България просперираща държава. Има как", каза финално Владислав Панев.

 

"ГЕРБ-СДС сме обединени само с едни - с българските граждани. Никога не сме изменяли на българския народ. Скъпи българи, знаете как сте живели до април 2021 г. и как живеете сега", завърши Георг Георгиев.

Още от "Бизнес и финанси"

Евродиректива дава достъп до взаимосвързаните регистри на банковите сметки за по-резултатни наказателни разследвания

Различията във форматите при записи за сделки вече няма да бавят анализа на финансова информация, коментира докладчикът Емил Радев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени