Георги Ганев: Референдумът за еврото закъсня с 18 години

При 3% дефицит не би трябвало на има фискален проблем за държавата, убеден е депутатът от ДБ

Георги Ганев
Георги Ганев Източник: Zonanews

Референдум за еврото можеше да има, но преди да са подписани международни договори. В този смисъл искането за референдум е закъсняло с 18 години." Това каза по БНТ икономистът Георги Ганев, депутат от "Демократична България".

 

Според него паралелното показване на цените едновременно и в евро, и в лева е абсолютно задължително, но след въвеждането на единната европейска валута.

 

"При 3 процента дефицит не би трябвало на има фискален проблем за държавата, каза той по отношение на бюджета. Заявката на Министерския съвет в момента е за умерено харчене, аз дори имах очакване за по-малко. Но както каза г-жа Десислава Атанасова, има социални сфери, които очакват повече.Така че очаквам напрежение", прогнозира той.

 

Георги Ганев разкри, че с Асен Василев били от "различни школи (икономическите възгледи, бел. ред.), но се разбирали.


"Приоритетът на България трябва да е чрез бюджета да се осигури стабиност. Аз съм четвърти парламент и досега не ми се е случвало в комисията да приемаме нормален бюджет като време", каза Ганев.

 

Още от "Бизнес и финанси"

Зам.-министър Иван Капитанов: В максимално кратък срок ще изплатим обезщетенията на стопаните, пострадали от вчерашната

В срещата участие взеха над 30 земеделски производители от селата Зетьово, Ценово, Гита, Държава, Свобода и други населени места от Община Чирпан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени