ГЕРБ и ДПС: Асен Василев да покрие дефицита в енергетиката

Сумата е 1 млрд. лева

Асен Василев
Асен Василев Източник: МС

Министърът на финансите Асен Василев да покрие дефицита от 1 милиард лева в енергетиката. Такова предложение е било внесено от председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов, от председателя на ДПС Делян Пеевски и от депутатите от ГЕРБ-СДС и ДПС Делян Добрев и Станислав Анастасов в парламента. За това съобщи самият Делян Добрев в своя фейсбук профил.

 

"Внесохме предложение Асен Василев да покрие дефицита от 1 млрд. лева в енергетиката, за да не се вдига цената на тока с 20%. След малко е гласуването в комисия, а утре в пленарна зала", пише шефът на Комисията по енергетика.

 

"В последните 3 години на "промяна" от енергетиката бяха източени към бюджета близо 4 млрд. лева - тоест 4 пъти повече. Надявам се всички депутати да подкрепят предложението ни, за да защитим хората и бизнеса от драстично увеличение на цената.

P.S. Ако не го направи, ще гледаме еврозоната през крив макарон, защото увеличението на тока ще вдигне общата инфлация", коментира още депутатът от ГЕРБ.

 

Още от "Бизнес и финанси"

Зам.-министър Иван Капитанов: В максимално кратък срок ще изплатим обезщетенията на стопаните, пострадали от вчерашната

В срещата участие взеха над 30 земеделски производители от селата Зетьово, Ценово, Гита, Държава, Свобода и други населени места от Община Чирпан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени