ГЕРБ: Румен Радев става съучастник на Спецов в данъчните му далавери (ВИДЕО)

Колко време щеше да е нужно на Борисов да махне подобен човек, риторично попита Радомир Чолаков

Пресконференция на ГЕРБ
Пресконференция на ГЕРБ

Днес ще ви запознаем с данъчни далавери, извършвани от членове на правителството, каза в началото на пресконференцията на ГЕРБ депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев. 

 

На Асен Василев му трябваше цял мандат за данъчна ревизия на Спецов, добави той. "В края на НС, след последните часове на 46-то НС тази сряда, получаваме отговор от бившия служебен финансов министър", каза Гаджев. От думите му стана ясно, че отговорът на Асен Василев е само едно изречение - че на 17 март 2016 г. е получил ревизионния доклад на фирмата "Гранекс трейдър" ООД, в който пише, че Румен Спецов има дълг.

 

Христо Гаджев допълни: "Още юни месец ние заявихме, че г-н Спецов е продал фирмата си на сламено лице, за да си спести плащането на 1,5 млн. към хазната. Г-н Спецов е продал фирмата си, знаейки за данъчното си задължение. Това е голям проблем с морала на този човек". Ако това се окаже вярно, е трябвало да уволни Спецов, той е знаел, но е изчакал да не бъде служебен министър, коментира Гаджев. Според него най-важният въпрос е Румен Радев ще продължи ли да държи такъв човек за шеф на НАП.

 

Романтичният период на Румен Радев в политиката свърши. Ако не освободи Спецов, това означава, че става негов съучастник, каза Александър Ненков.

 

Икономическите процеси са инерционни и няма как да се твърди, че резултатите днес са вследствие от действията на служебното правителство, добави Деница Сачева. "Вместо да си приписват несъществуващи успехи, крайно време е Румен Радев да каже за тези 1,5 млн. лева, докога ще прикрива Спецов и защо дори не коментира тази тема. Крайно време е Спецов да бъде отстранен. Той би могъл да бъде добър счетоводител на новия политически проект на Петков и Василев. Защо Румен Спецов, който е ощетил държавата, продължава да е начело на НАП", допълни Сачева.

 

Ако такъв човек, който е продал фирмата си на сламен човек, се беше случил по време на правителство на ГЕРБ, колко време щеше да трябва на Борисов да го отстрани, риторично попита Радомир Чолаков.

 

Това е арогантността на модела "Радев", който казва: "Не ме интересува, няма да го махна, ще правя каквото си поискам", добави той. 

 

Още от "Бизнес и финанси"

Срокът за вписване на тютюнопроизводителите в публичния регистър се удължава повторно с още един месец

Целта е да се даде възможност на по–голям брой земеделски стопани да спазят нормативната уредба в сектор "Тютюн", набавяйки си необходимите документи

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени