ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС искат подготовката за Бюджет 2024 да се отложи

Причината – извънредната ваканция, която си гласуваха депутатите заради предстоящите местни избори

Народно събрание
Народно събрание Източник: Zonanews

ГЕРБ – СДС, "Продължаваме промяната – Демократична България" и ДПС с предложение за отлагане на подготовката на бюджета за догодина. Причината – извънредната ваканция, която си гласуваха депутатите заради предстоящите местни избори.

 

Според закона за публичните финанси Бюджет 2024 трябва да бъде изготвен, обсъден от Тристранния съвет, одобрен от кабинета и внесен в Народното събрание до края на октомври. С подписите си Йордан Цонев от ДПС, който е и председател на Бюджетната комисия, Венко Сабрутев от ПП – ДБ и Делян Добрев от ГЕРБ – СДС предлагат внасянето в парламента на най-важния финансов закон за годината да се отложи до 15 ноември.

 

Често се случва и сегашните крайни срокове, свързани с бюджета, да не бъдат спазени и да се провеждат среднощни заседания на Народното събрание. В годините назад дори се е налагало парламентарният часовник да бъде спрян, за да бъдат спазени бюджетните правила.

Още от "Бизнес и финанси"

Зам.-министър Иван Капитанов: В максимално кратък срок ще изплатим обезщетенията на стопаните, пострадали от вчерашната

В срещата участие взеха над 30 земеделски производители от селата Зетьово, Ценово, Гита, Държава, Свобода и други населени места от Община Чирпан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени