ГЕРБ-СДС се обявиха против вдигането на ДДС-то на ресторантьорите на 20%

Според ГЕРБ-СДС трябва да се обсъди патентният данък. Те смятат, че водещ трябва да бъде интересът на хората, защото според тях именно работещите хора осигуряват парите на правителствата

Данъци
Данъци Източник: Pinterest

Недопустимо е липсата на диалог за мерките за повишаването на ДДС-то за хотелиерите и ресторантьорите. Това обявиха представители на ПГ на ГЕРБ-СДС във връзка с направените от Асен Василев коментари, че ДДС-то на ресторантьорите трябва да бъде възстановено на 20%, съобщи агенция Фокус.

 

"Всякакъв вид мерки във връзка с повишаването на ставките няма да бъдат подкрепени. Това ще окаже влияние на ресторантьорите и на българския хотелиерски бизнес", заяви Любен Дилов. По думите му от хотелиерския бранш са готови да преговарят за това как да бъде изсветлен секторът "Смятаме, че тази тема се нуждае от много повече разговор и диалог, защото това е една комплексна тема", каза още той.

 

Според ГЕРБ-СДС трябва да се обсъди патентният данък. Те смятат, че водещ трябва да бъде интересът на хората, защото според тях именно работещите хора осигуряват парите на правителствата.

Още от "Бизнес и финанси"

Зам.-министър Иван Капитанов: В максимално кратък срок ще изплатим обезщетенията на стопаните, пострадали от вчерашната

В срещата участие взеха над 30 земеделски производители от селата Зетьово, Ценово, Гита, Държава, Свобода и други населени места от Община Чирпан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени