ГЕРБ: Управляващите лъжат за дадените помощи на бизнеса, 3 млрд. лв. липсват (ВИДЕО)

ГЕРБ-СДС дават брифинг в НС за лъжите на "Промяната" относно компенсациите за бизнеса. Получена е точна справка за отпуснатите компенсации

Брифинг на ГЕРБ-СДС
Брифинг на ГЕРБ-СДС Източник: Скрийншот/Facebook

ГЕРБ-СДС дават брифинг в НС за лъжите на "Промяната" относно компенсациите за бизнеса. "Получена е точна справка за отпуснатите компенсации към бизнеса заради високите сметки за ток. Премиерът каза, че държавата е вкарала над 4 млрд за компенсации за бизнеса", заяви депутатът Александър Ненков. 

 

Ненков добави, че отговорът на министър Николов се разминава с изявлението на Петков. "Компенсациите за бизнеса всъщност са малко над 1 млрд., или по-точно 1 млрд. и 250 млн. лв.". И добави, че от ГЕРБ-СДС се чудят дали премиерът Кирил Петков лъже съзнателно или е подвеждан с информацията, която му се подава.

 

Не са дадени достатъчно компенсации на бизнеса. Ако бяха дали 4 млрд. компенсации, инфлацията нямаше да е толкова висока, каза бившият енергиен министър Делян Добрев. "На 16 май Петков каза, че са дали тези средства на бизнеса. Смешно е да се лъже по този начин", добави той.

 

Делян Добрев каза, че официалната инфлация е двойно над тази в ЕС, а при  хранителните продукти е над 20 процента. Бившият енергиен министър уточни, че КЕВР определя  цените на електроенергията и за първи път от 20 години не е ясно какви увеличения са поискали ЕРП-тата.

 

Делян Добрев уточни, че това е причина хората да обединяват, а управляващите не знаят какво се случва в  държавата. Той попита къда са отишли останалата част от обявените милиарди.

 

Той отново припомни, че ГЕРБ са поискали тази информация, но мнозинството в парламента са гласували тази информация да не се предоставя. "Не знаем къде са тези 3 млрд., които се губят. Виждате, че фискалният резерв също непрекъснато намалява, а управляващите непрекъснато теглят нови заеми", възмути се той.

 

Още от "Бизнес и финанси"

Срокът за вписване на тютюнопроизводителите в публичния регистър се удължава повторно с още един месец

Целта е да се даде възможност на по–голям брой земеделски стопани да спазят нормативната уредба в сектор "Тютюн", набавяйки си необходимите документи

Прочетете повече прочетете повече

Зам.-министър Павлов: СТИВ могат да участват в процеса по привличане на висококвалифицирани кадри от трети страни

В дискусията участваха още председателят на Икономическия и социален съвет Зорница Русинова, заместник-министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров, председателят на КНСБ Пламен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени