ГЕРБ за бюджета: Не можем да разпишем празен чек на втори служебен кабинет на Радев

Виждаме само хаос, който цари между парламентарните групи

Александър Иванов
Александър Иванов

Не можем да разпишем празен чек на втори служебен кабинет на президента Радев. Това каза пред журналисти народният представител от ПГ на ГЕРБ - СДС Александър Иванов. Той определи намеренията за внасяне и разглеждане на актуализация на бюджета за 2021 г. като истерични.

 

"Още повече, че бюджетната процедура, се формира при формиране на Бюджетна комисия в Народното събрание. Виждаме един хаос, който цари между парламентарните групи. Бюджет на държавата се гледа при мнозинство", каза още Иванов. По думите му сега за втори пореден път не е могло да се формира мнозинство и това е под дирижирането на президента Радев.

 

"Ние не можем да коментираме, като нямаме изложени цифри, които да са пред Бюджетна комисия. Другото, което трябва важно да отбележим е че нашата парламентарна група може да коментира и разглежда такива предложения, когато има формиране на Бюджетна комисия в това Народно събрание. Не можем да коментираме цифри в чувал, не можем да го направим и не смеем да твърдим, че ще бъдем отговорни при разписването на такъв празен чек", каза още депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС.

Още от "Бизнес и финанси"

Министър Тахов: През месец юни ще отворим прием по две мерки от ПРСР на стойност 160 милиона лева

Той съобщи още, че за целия програмен период 2014-2020 г. по Програмата по подмярката за инвестиции в земеделски стопанства са сключени над 3 400 договора с общ размер на одобрените разходи над 3,25 млрд. лв.

Прочетете повече прочетете повече

Министър Иванов: Ще предложа на Надзорния съвет на НОИ актуализацията на пенсиите от 1 юли да бъде с 11%

Осъвременяването на пенсиите с 11 процента е предвидено в Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2024 г., гласуван от парламента, и е обезпечено с необходимите средства

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени