Google няма да задължава служителите си да се върнат в офисите

Компанията ще изчака, за да преоцени ситуацията и да разбере кога завръщането по офисите би било безопасно

Google
Google Източник: Pinterest
Служителите на Google няма да бъдат задължени да се върнат на работа в офисите в САЩ на 10 януари. Вицепрезидентът по сигурността Крис Ракоу е уведомил персонала по имейл, че компанията ще изчака, за да преоцени ситуацията и да разбере кога завръщането по офисите би било безопасно. Изчакването ще продължи най-малко до новата година.
 
Първоначално технологичният гигант планираше да въведе хибридна работна седмица, започвайки от 18 октомври, припомня Engadget. Сега обаче решението за "завръщането" може да се делегира на локалното ръководство на всеки отделен офис, пише TechNews.bg.
 
Ракоу не обяснява мотивите на компанията в имейла си и не споменава новооткрития вариант "Омикрон" на Covid-19. Засега не е ясно дали този вариант на вируса е по-заразен или по-смъртоносен.
 
Това, което босът е казал в писмото обаче, е че Google ще позволи на определени свои офиси да решават самостоятелно кога е безопасно служителите да се върнат на работното място.
 
Компанията ще сформира местни екипи за реагиране при инциденти, за да им помогне да оценяват нивата на риск, като в крайна сметка служителите на Google може никога да не бъдат задължени да се придържат към хибриден модел на работа.
 
Въпреки че отмени плановете си за завръщане по офисите, Google все пак насърчава служителите да работят в корпоративна обстановка – там, "където условията позволяват, да установят отново връзка с колегите си лично и да започнат да възвръщат тренинга за съвместна работа".

Още от "Бизнес и финанси"

Председателят на НСИ казва в парламента, дали България е готова за еврото

Още от деня на въвеждане на еврото титулярите на сметки ще могат да теглят от тях само евро, независимо дали тегленето ще става чрез АТМ/ПОС устройство или в офиса на банка, платежна институция и други

Прочетете повече прочетете повече

Как изкуственият интелект влияе на финансите и бизнеса ще разберем тази неделя в Младежкия международен център в Бургас

Темата "Ерата на AI и финансовите възможности" ще потопи участниците в света на финансовата грамотност и изкуствения интелект с участието на невероятния Александър Иванов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени