Гьоков от БСП в предозирано състояние: Основна цел е да догоним средното европейско равнище на доходите

Цели слоеве от българското население обедняха през последната половин година в пъти, заплати, спестявания и доходи се обезценяват с шеметна скорост, а той говори за догонване на европейските доходи

Министерство на труда и социалната политика
Министерство на труда и социалната политика Източник: Zonanews

В момент, в който инфлацията в България гони двуцифрени числа, ток, газ и горива са скочили между 2 и 4 пъти, строителните материали - също, цените на хранителните продукти са се увеличили в двуцифрени проценти или в пъти, а страната ни в геометрична прогресия дава откат назад по всички показатели, министърът на пропагандата, пардон, на труда и социалната политика от БСП Георги Гьоков казва следната цинична фраза по БНР:
"Волята на правителството е да се увеличат доходите на всички хора в България, а не само на най-нископлатените. Цялостно нарастване може да се получи чрез стимулиране на икономиката и растежа, чрез нарастване на брутния вътрешен продукт и инвестициите в хората, а не чрез административно повишаване".

 

Гьоков очевидно не е на себе си, след като продължава да настоява, че "Министерството на труда и социалната политика работи усилено по подготовката на нова стратегия за доходите. Нейната цел е да се догони средното европейско равнище на доходите". Това наистина е цинично, безнравствено, мизантропско заявление. От поне 25 години в българската политика не се е явявал гастрольр като този, който да казва на черното бяло по такъв безпардонен начин. Апропо, има добър учител в лицето на партийната си шефка, която не престава да говори едно, да мисли друго, да върши трето, а да се случва нещо четвърто. 

 

Тези хора оставят неприятното впечатление, че не живеят в България. Разхождат ли се по улиците - та дори и в София се завръщат тълпите от просяци, от хора, ровещи в кофите за боклук, от крайно изпаднали заради обедняване персони, които искат от всеки срещнат "някой стотинка", за да си купят хляб. Цели слоеве от българското население обедняха през последната половин година в пъти, заплати, спестявания и доходи се обезценяват с шеметна скорост.

 

Стотици малки и средни предприятия вече са затворени и това отваря вероятност за скок и на безработицата. Туризмът е в кома, а цели браншове - оранжерийно зеленчукопроизводство, хранителна промишленост, машиностроене, металургия, обработваща промишленост, хлебопроизводство, сладкарство и т.н. - са в предфалитно или във фактически фалит.

Още от "Бизнес и финанси"

Министър Тахов: През месец юни ще отворим прием по две мерки от ПРСР на стойност 160 милиона лева

Той съобщи още, че за целия програмен период 2014-2020 г. по Програмата по подмярката за инвестиции в земеделски стопанства са сключени над 3 400 договора с общ размер на одобрените разходи над 3,25 млрд. лв.

Прочетете повече прочетете повече

Министър Иванов: Ще предложа на Надзорния съвет на НОИ актуализацията на пенсиите от 1 юли да бъде с 11%

Осъвременяването на пенсиите с 11 процента е предвидено в Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2024 г., гласуван от парламента, и е обезпечено с необходимите средства

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени