Хампарцумян: Вдигането на минималната работна заплата ще помпа инфлацията

Той коментира това по bTV

Левон Хампарцумян
Левон Хампарцумян Източник: Скрийншот видео кадър

Левон Хампарцумян се обяви против вдигането на минималната работна заплата: "Най-добре се бори инфлацията с производството на стоки и услуги, които някой ще купи. Стоките и услугите, които предлагаме не са пораснали с 19%. Тези пари за съжаление допълнително ще помпат инфлацията или ще пречат на по-бързото изпадане, ако има такава тенденция. Това ще ни отдалечава от еврозоната, други стратегически цели на България може да бъдат затруднени".

 

Това коментира по bTV банкерът Левон Хампарцумян по повод увеличението на минималната работна заплата. Очаква се от 1 януари тя да стане 933 лева.

 

"Такова увеличение трябва да се прави грамотно и постепенно, така че да има минимално отрицателно влияние върху развитието на икономиката. Парите, които държавата дава като минимална работна заплата, са резултат от усилията, труда и успеха на икономически активната част от населението", обясни още той.

 

Той посочи, че голямото неравенство между доходите на хората у нас не бива да се бори с административно увеличаване на минималната работна заплата.

Още от "Бизнес и финанси"

Очаква се предложението за размера на минималната заплата за 2026 г., експерти коментираха запазването на сегашния механ

Социалният министър Борислав Гуцанов вече обясни, че ако остане сегашният механизъм, МРЗ за следващата година ще бъде около 1200 лв.

Прочетете повече прочетете повече

В МЗХ се обсъдиха с бранша критериите за подбор по интервенциите за инвестиции в земеделски стопанства и преработка на с

В Стратегическия план има заделен значителен ресурс, именно за подобряване конкурентноспособността на сектора, заями зам.-министър д-р Лозана Василева

Прочетете повече прочетете повече

Европейският доклад за потребителите разкрива: онлайн измами, фалшива храна и подвеждащи етикети подкопават доверието в

Особено тревожно е състоянието при храните – широко разпространено е подвеждащо етикетиране, използване на термини като "био" и "еко" без реална сертификация, подмяна на съставки и заблуждаващи здравословни твърдения

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени