Хотелиерите искат спешна среща с Кирил Петков

Поводът е искането на НАП голяма част от собствениците на заведения да върнат получените COVID помощи с начислени лихви

Кирил Петков
Кирил Петков Източник: БНТ
Хотелиерите настояват за спешна среща с премиера Кирил Петков, съобщиха от Българската хотелска и ресторантьорска асоциация (БХРА), цитирани от БНР.
 
Поводът е искането на НАП голяма част от собствениците на заведения да върнат получените COVID помощи с начислени лихви.
 
Според заместник-председателя на Асоциацията Златко Златанов, ако има нарушения, да се провери и приходната агенция, тъй като тя е администрирала и контролирала този процес "ако действително има нарушение, ние не искаме да си играем на балък и тарикат, да ги назоват кои са".
 
"Ние не искаме нищо друго, освен коректност, ако има нарушение, нека се докаже това, което е и никой няма да гъкне. Но... покрай сухото да гори и мокрото - не става така. Начинът, по който го правят не е правилен", информират от асоциацията.
 
Те уверяват, че няма мерки за подпомагане на бизнеса и реално нищо не са получили. В момента бизнесът страда страшно много не от пандемията, а от цената на тока и на газа. Според Златанов с темповете, с които върви повече от два месеца бранша в никакъв случай никой няма да издържи, убеден е той.

Още от "Бизнес и финанси"

Зам.-министър Иван Капитанов: В максимално кратък срок ще изплатим обезщетенията на стопаните, пострадали от вчерашната

В срещата участие взеха над 30 земеделски производители от селата Зетьово, Ценово, Гита, Държава, Свобода и други населени места от Община Чирпан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени