Хотелиерите искат спешна среща с Кирил Петков

Поводът е искането на НАП голяма част от собствениците на заведения да върнат получените COVID помощи с начислени лихви

Кирил Петков
Кирил Петков Източник: БНТ
Хотелиерите настояват за спешна среща с премиера Кирил Петков, съобщиха от Българската хотелска и ресторантьорска асоциация (БХРА), цитирани от БНР.
 
Поводът е искането на НАП голяма част от собствениците на заведения да върнат получените COVID помощи с начислени лихви.
 
Според заместник-председателя на Асоциацията Златко Златанов, ако има нарушения, да се провери и приходната агенция, тъй като тя е администрирала и контролирала този процес "ако действително има нарушение, ние не искаме да си играем на балък и тарикат, да ги назоват кои са".
 
"Ние не искаме нищо друго, освен коректност, ако има нарушение, нека се докаже това, което е и никой няма да гъкне. Но... покрай сухото да гори и мокрото - не става така. Начинът, по който го правят не е правилен", информират от асоциацията.
 
Те уверяват, че няма мерки за подпомагане на бизнеса и реално нищо не са получили. В момента бизнесът страда страшно много не от пандемията, а от цената на тока и на газа. Според Златанов с темповете, с които върви повече от два месеца бранша в никакъв случай никой няма да издържи, убеден е той.

Още от "Бизнес и финанси"

Очаква се предложението за размера на минималната заплата за 2026 г., експерти коментираха запазването на сегашния механ

Социалният министър Борислав Гуцанов вече обясни, че ако остане сегашният механизъм, МРЗ за следващата година ще бъде около 1200 лв.

Прочетете повече прочетете повече

В МЗХ се обсъдиха с бранша критериите за подбор по интервенциите за инвестиции в земеделски стопанства и преработка на с

В Стратегическия план има заделен значителен ресурс, именно за подобряване конкурентноспособността на сектора, заями зам.-министър д-р Лозана Василева

Прочетете повече прочетете повече

Европейският доклад за потребителите разкрива: онлайн измами, фалшива храна и подвеждащи етикети подкопават доверието в

Особено тревожно е състоянието при храните – широко разпространено е подвеждащо етикетиране, използване на термини като "био" и "еко" без реална сертификация, подмяна на съставки и заблуждаващи здравословни твърдения

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени