Хотелиерите по Черноморието вдигат заплатите с поне 10%

Опитват се да привлекат работна ръка

Хотел
Хотел Източник: Zonanews
Хотелиерите по родното Черноморие повишават заплатите с поне 10% в опит да намерят кадри, с които да предоставят добро обслужване на своите гости.
 

По данни на Европейската туристическа комисия за първите три месеца на 2024 г. България е в челото по ръст на туристи в Европа спрямо 2019 г. – ръст от 39% спрямо първите три месеца на 2019 г. Данните са на Министерството на туризма.

 

Министерство на туризма
Министерство на туризма Източник: Zonanews

"Основно разчитаме на нашия целогодишен персонал. Разчитаме на него за обучение на нашите нови колеги", отбеляза в ефира на NOVA Любо Липчев, ген. мениджър на хотел.

 

Средното увеличение на заплащането е около 10%. С известни разлики в зависимост от позициите, от които изпитваме по-сериозен недостиг, изтъкна Христо Караилиев, мениджър на хотел.

 

Той посочи, че голяма част от сезонния персонал е от Украйна. "От 2 години работим с колеги от Киргизстан. Тази година стартираме с колеги от Непал, Армения, Турция. Имаме няколко колеги от Индия и Германия", допълни Караилиев. 

Още от "Бизнес и финанси"

Первите две програми по Проект 42 на ПВУ ще бъдат рестартирани с по-добри условия за творците

Министър Найден Тодоров обяви, че заради открити несъответствия на 28 юни за обществено обсъждане ще бъдат публикувани новите облекчени условия по програмите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени